Wat word as ‘n langafstandverhouding beskou? (Definisie)

wat is 'n langafstand verhouding

Liefde kan baie vorme aanneem, maar as ons aan ‘n verhouding dink, kan dit net by ons opkom dat dit twee mense is wat gevoelens deel en byna altyd ‘n poskode.

Maar wat gebeur met mense wat ver is ? Wat gebeur as die persoon met wie jy jou liefde deel nie meer jou dieselfde stad, land, of in die ergste geval, jou eie kontinent deel nie?

Kom ons kyk in hierdie artikel van nader na langafstandverhoudings.

Wat is ‘n langafstandverhouding?

langafstand verhouding advies

‘n Langafstandverhouding is ‘n intieme band tussen twee mense wat, anders as konvensionele verhoudings, gestel word tussen mense wat geografies van mekaar gedistansieer is, wat aangesig-tot-aangesig interaksies en fisiese kontak tussen hulle aansienlik verminder of tot niet maak.

Die basis van hierdie verhoudings is gewoonlik ‘n diep emosionele band wat volgehou word deur vertroue, getrouheid, konstante blyke van liefde via kommunikasie en ‘n soort ooreenkoms, wat hieronder bespreek sal word.

Selfs al word jongmense dikwels aangestel om van aangesig tot aangesig, direkte interaksies te verkies, en langafstandverhoudings gebaseer is op ‘n emosionele, ontasbare band , is hierdie soort verhouding meer algemeen onder kollege-ouderdom mense.

Wat dryf mense tot ‘n langafstandverhouding?

‘n Langafstandverhouding kan om verskeie redes begin , soos:

  • Om gevoelens te vang vir iemand wat hulle aanlyn ontmoet het by ‘n videospeletjie, taaluitruilprogram, ens.
  • As ‘n hanteringsmeganisme vir ‘n omstandigheid wat sosiale isolasie impliseer, soos penvriende in die gevangenis, verhoudings tussen burgerlikes en weermag wanneer laasgenoemde aktief ontplooi of in kwartiere geplaas word, ens.
  • In die hoop om ‘n verhouding lewendig te hou wat as ‘n konvensionele, aangesig-tot-aangesig-verhouding begin het, maar een of albei vennote moes verhuis, gewoonlik vir werk- of studiegeleenthede.
  • Sommige terapeute moedig pasiënte met sosiale angs aan om met langafstandverhoudings te eksperimenteer as ‘n desensibiliseringsmetode vir aangesig-tot-aangesig-interaksies
  • Sommige mense begin dikwels langafstandverhoudings op soek na beter geleenthede in ‘n ander land, gegun deur hul maat; so is die geval van mense oorsee wat probeer om met Amerikaners of Europese burgers te trou vir burgerskapstatus .

Tipes langafstandverhoudings

Met enkele uitsonderings en variasies, kan ons twee tipes langafstandverhoudings onderskei:

1) diegene wat reeds gekonsolideer is, paartjies wat al lank saam is en vir lewensomstandighede, is nou in die situasie dat hulle fisies moet skei , of dit nou ‘n tydelike ding of ‘n langer reëling is.

2) paartjies wat óf aanlyn óf per korrespondensie ontmoet het en nog nie persoonlik ontmoet het nie. ‘n Bekende en taamlik ou variant is

langafstandverhoudingsprobleme

Binne hierdie tipes kan vier verskillende rangskikkings ook onderskei word:

  1. Mense wat vasbeslote is om persoonlik te ontmoet of ten goede te herenig, wat behels om saam te leef in ‘n meer konvensionele verbintenis.
  2. Mense wat dit geniet om beide aparte lewens te hê en mekaar van tyd tot tyd te ontmoet. Hierdie reëling is meer dikwels as nie oorgangstyd en hoogs afhanklik van die ekonomiese status van die betrokkenes.
  3. Diegene wat saamstem om die afstand te hou , en troos vind slegs in langafstand-interaksies, soos briewe, boodskappe, oproepe en video. Dit is egter een van die mins suksesvolle ooreenkomste, aangesien dit gewoonlik op ‘n uiteindelike breuk eindig.
  4. Daar is diegene wat oop langafstandverhoudings aanpak, wat hulle toelaat om seksuele drange met geografies nabye mense te verken of te bevredig terwyl hulle ‘n mate van emosionele getrouheid aan mekaar behou. Dit kan egter teen die verhouding speel; aangesien seksuele omgang met ‘n ander kan lei tot ‘n emosionele reaksie en daaropvolgende verlating van die oop ooreenkoms.

Hoe is langafstandverhoudings moontlik?

Liefde en afstand is twee konsepte wat nie geag word om goed te meng nie. Wanneer jy ‘n verhouding met iemand begin, moet daar altyd ‘n fisiese nabyheid wees , ‘n behoefte om by die ander persoon te wees, om hulle aan te raak, om hulle te voel en om hulle te omhels.

As een van die partye egter op een of ander manier van die ander moet skei vir werk of persoonlike redes, is die verhouding verplig om te verander, om by die nuwe omstandighede aan te pas. ’n Groot dilemma ontstaan ​​hier. Om die verhouding voort te sit of om hierdie verandering te weier en dit te beëindig.

Alhoewel een ding seker is, het langafstandverhoudings ‘n slegte reputasie (en nie sonder rede vir sommige dinge nie), maar nie almal eindig sleg nie, elke reël het sy uitsonderings.

Aan die ander kant is daar mense wat van die begin af verlief geraak het, daar is verskille tussen paartjies wat ‘n langafstandverhouding aanknoop wat voorheen ‘n bietjie fisiese kontak gehad het, diegene wat mekaar nog nooit persoonlik gesien het nie.

In die geval van laasgenoemde maak sosiale netwerke kommunikasie baie makliker, om die ander persoon te kan sien en hoor, aanlyn kommunikasie is ‘n fundamentele deel van die verhouding.

Om oor langafstandverhoudings te praat is egter beslis nie ‘n nuwe konsep nie; die definisie van langafstand liefde is die oomblik wanneer mense in ‘n paartjie of verhouding nie in dieselfde stad, nasie of kontinent woon nie en mekaar nie dikwels persoonlik kan sien nie, maar soms ‘n maand of selfs ‘n jaar.

langafstand verhouding betekenis

Deesdae, danksy sosiale netwerke , boodskapplatforms, videokonferensies, toepassings , ens., is dit moontlik om permanent in kontak te bly , maak nie saak waar jy is nie.

Dit is nie dieselfde as in die 19de eeu of tot die eerste helfte van die 20ste eeu toe afstand werklik ‘n groot probleem vir ‘n paartjie kon skep nie. Langafstandverhoudings is volhoubaar aangesien die konsep van korrespondensie bestaan.

Daar is dienste op internasionale skaal wat daarop gemik is om dit makliker te maak vir mense wat mekaar andersins nie sou ken nie om gesprekke te voer. In tronke is hierdie verskynsel ook algemeen: mense begin verhoudings met gevangenes, ruil briewe en beloftes.

Sleutelkenmerke van ‘n langafstandverhouding

Om die verhouding lewendig te hou

Eerstens moet die verhouding lewendig gehou word en, soos jy skaars kan sien, is dit werklik moeilik.

Vroue sal gewoonlik ‘n groter drang voel om hul maat aan haar sy te hê, nie een wat kilometers ver woon nie. Sy sal hulle wil sien, sy sal hulle teenwoordigheid wil waarneem, sy sal saam met hulle wil uitgaan, ens.

In hierdie verband sal baie afhang van die punt waarin verhouding is, met ander woorde, die tyd saam . Miskien as dit aan die begin is, kan die vuur van die vroeë dae die verte verbrand en kan dit selfs die passie en begeerte om mekaar te sien aansteek.

As die verhouding egter reeds in ‘n afwaartse fase is, en baie verhoudings gaan deur hierdie stadiums, sal die afstand die probleem eksponensieel vergroot en sal die telefoon en internet soms net dien om die krisis van die egpaar verder te bemoeilik .

Inteendeel, die langafstandverhouding is makliker as albei vennote baie daarin belê het, soos om hul toekoms saam te beplan.

Kom ons neem die voorbeeld van ‘n paartjie wat al lank saam woon, maar skielik moet weggaan weens werk en vir ‘n paar maande geskei sal wees.

As die verhouding stewig is, as hulle albei mekaar vertrou , is daar ‘n groot kans dat die verhouding sal hou, maar ook omdat daar die vooruitsig is van ‘n reünie op ‘n sekere datum want ons praat nie van ‘n langafstandverhouding wat sal vir jare hou.

Afstand

Nog ‘n faktor is afstand, wat altyd relatief is. Byvoorbeeld, as twee mense 100 myl uitmekaar woon en een van hulle het ‘n motor, sal afstand nie ‘n groot probleem wees nie. Inteendeel, as albei nog nie volwasse is nie en nie maklik kan beweeg nie , sal die afstand altyd dieselfde wees, maar die moontlikheid om mekaar te sien sal afneem.

Vir moderne stedelike lewe is dit maklik om te dink dat 100 myl nie ‘n groot probleem is nie. Dit is meestal waar, maar ook hier hang dit af van waar hulle woon. Byvoorbeeld, as hierdie 100 myl twee groot stede skei en hulle albei in die middel woon, sal die gebruik van die trein nie ‘n groot probleem wees nie.

sal langafstandverhouding werk

As julle egter albei in verlore dorpies of kleiner dorpe woon, sal dit nie genoeg wees om ‘n eenvoudige trein te neem nie, jy sal sekerlik van trein moet verander, ‘n bus of ‘n taxi moet neem en dit verhoog beide die tyd en geld wat jy moet spandeer om te sien mekaar.

Uiteraard is die diskoers oor afstand selfs meer relatief met die opkoms van laekostevlugte.

’n Langafstandverhouding tussen twee groot stede waar laekostevlugte aankom, is baie meer haalbaar as tussen klein stede waar net normale vlugte aankom en daar selfs die moontlikheid is dat vlugte moet verander wat die koste die hoogte laat inskiet.

Daarom sal die moontlikheid om mekaar min of meer gereeld te sien ook afhang van mense se ekonomiese situasie .

Voordele van langafstandverhoudings

Langafstandverhoudings is nie maklik nie, dit verg ‘n sterk toewyding en baie toewyding en albei moet gemotiveer word om dit te laat werk.

Hoe ingewikkeld dit ook al mag wees om nie jou maat te hê wanneer jy haar nodig het nie, ‘n langafstandverhouding het positiewe aspekte wat dit dalk die moeite werd maak om te probeer.

Beduidende interaksies

Paartjies wat naby woon of selfs saam woon, het soveel tyd saam dat hulle om verskillende redes begin baklei.

En gevegte, hoe dom ook al, is geneig om die verhouding af te dra. Vir langafstand-paartjies is hul tyd saam beperk, so hulle probeer om die meeste daarvan te maak .

Meer waardering

Wanneer jy in ‘n verhouding is met iemand wat ver woon, is dit normaal om die datum wat jy gaan ontmoet te bespreek en soveel tyd as moontlik met mekaar te probeer spandeer.

Dit beteken dat jy jou daaglikse roetine en take agterlaat en nuwe maniere soek om pret te hê , nuwe plekke te leer ken en ‘n beter tyd te hê.

Maar dit is nie net dat jy jou tyd saam meer geniet nie, dit is ook dat die afstand jou toelaat om te weet hoe lief jy die ander persoon het en vermy om hulle as vanselfsprekend te aanvaar. Dit maak dat ons die verhouding meer waardeer en ‘n groter poging aanwend om dit te laat werk.

’n Groter toewyding

Verre paartjies is meer verdraagsaam , aanvaar meer mekaar se gedrag en probeer mekaar beter leer ken eerder as om inligting te deel.

Alhoewel daar probleme in langafstandverhoudings is, soos om aande alleen deur te bring of die ander persoon nodig te hê en nie in staat is om hulle te kontak nie, is langafstandpare geneig om ‘n groter toewyding te hê as paartjies wat ‘n verhouding in dieselfde stad het.

Dit is omdat die moeite en begeerte om die verhouding te laat werk sterker is as die probleme wat uit die afstand kan ontstaan.

Neem weg

Die begeerte om mekaar te sien, aan mekaar te raak en om ons daaglikse lewens te deel maak dalk ‘n verskil, maar afstand hoef nie die einde van ons verhouding te beteken nie. ‘n Bietjie sorg, ‘n bietjie organisasie en baie kommunikasie sal dit makliker maak.

Onthou dat langafstandverhoudings twee mense kan laat volwasse en groei, sodat wanneer hulle ontmoet, as hulle kies om dit te doen, hulle ‘n meer gebalanseerde, gesonde en sterk verhouding sal hê.

Langafstand-pare het immers duideliker gevoelens , geniet die verhouding meer en maak die meeste daarvan deur probleme en lawwe argumente opsy te sit en te weet hoe om daar te wees vir mekaar.

Author: Erika

Maak 'n opvolg-bydrae

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui